Lån penge

Sådan forbedrer du dine chancer for at låne penge

Drømmer du om at låne penge, men er du bekymret for, at du ikke bliver godkendt? Der er heldigvis en række ting, som du kan gøre for at øge dine chancer for at blive godkendt til et lån. De tips og tricks får du i denne artikel.

Din indtægt spiller en stor rolle

Når låneselskaberne kigger på din ansøgning, kigger de rigtig meget på din indtægt. Din indtægt er nemlig et pejlemærke for, om du har råd til at betale lånet tilbage igen. Det beløb du gerne vil låne og løbetiden skal afspejle din indtægt. Er der ikke et match mellem de 2 ting, vil du i de fleste tilfælde blive afvist til et lån. Af netop den årsag skal du altid have et kendskab til, hvor mange penge du kan betale af på lånet om måneden.

I og med at indtægten er så vigtig for låneudbyderne, vil det hos mange firmaer være svært at blive godkendt, hvis du modtager offentlige ydelser. Så vil du nemlig ikke have den økonomi til at tilbagebetale til lånet med mindre det er et lille beløb, du låner.

Tag dig god tid, når du ansøger

Når du skal ansøge om at lån penge, skal du passe på med at udfylde ansøgningen for hurtigt. Alle dine oplysninger skal være korrekte. Det gælder alt lige fra indkomst til din eksisterende gæld. Bruger du ikke tid på dette, kan det ramme dig senere. Du risikerer nemlig at få et alt for dyrt lån, som du ikke kan betale tilbage. Det kan også være, at låneudbyderne opdager, at dine oplysninger ikke passer, og derfor afvises du. Det er spildt tid i forhold til, hvis du havde skrevet din oplysninger rigtigt i første omgang.

Betal din gæld ud før du låner

Hvis du har eksisterende gæld, anbefales det altid at betale denne ude først. Ellers kommer du blot til at stifte yderligere gæld. Har du gæld, der står i RKI, vil størstedelen af de danske låneudbydere også afvise dig. De anser det nemlig som værende en for stor risiko at låne penge ud til folk, der står i RKI og har for meget gæld i forvejen. Betaler du din gæld i RKI ud først, vil det øge dine chancer for at blive godkendt til et lån. Samtidig øger det også dit rådighedsbeløb, da du ikke skal betale af på flere ting samtidig.

Ansøg med en anden person

Hvis din indtægt ikke er den højeste, kan det give mening at få en medansøger til dit lån. Hvis I er flere personer på låneansøgningen, vil Jeres indtægter blive lagt sammen. Det kan altså være en god mulighed, hvis du er i tvivl om, hvorvidt din indtægt er høj nok, hvis du ansøger selv. Det er ikke så vigtigt for låneudbyderen, hvem der står som medansøger. Det skal for din egen skyld være en person, som du stoler på. For eksempel et familiemedlem, en god ven eller din partner.