Diverse

5 strategier til hjælp du købe selskabet fra din chef

Copyright 2006 John Jørgensen rødlig

“Hvis bare jeg var chefen,” er en dagdrøm, der sandsynligvis går tilbage århundreder. I dag mere end nogensinde, mange medarbejdere gør at daydream til en realitet og chefen betale ofte regningen. Fænomenerne, der er kendt som en “lånefinansierede buy-out” og det kunne arbejde for dig.

Historier om medarbejdere, fagforeninger og/eller nøglehåndtering grupper købe deres virksomheder vises regelmæssigt i business press. Sådan en historie indikerer normalt de nye ejere har påtaget sig betydelig gæld til gøre erhvervelse og har brugt virksomhedens aktiver til at sikre deres lån. Thats hvad der vises i aviserne, men strukturering en vellykket lånefinansierede buyout kan være krævende, og pleje i forbereder deal ofte gør forskellen mellem stor succes og fallit.

Her er hvordan man kan udvikle en vellykket handlingsplan: først, tage en kold, hård, kig på virksomheden. Hvis du var chef, kunne du virkelig gøre det så godt, eller bedre, end den nuværende leder? Dokumentere dine tanker og opbygge en skriftlig sag for dig selv. Være hård. Skriv din plan og dokumentere den. Projektets fremtidige salg og indtjening for eksisterende produkter/tjenesteydelser af virksomheden i de næste 5 år. Mens virksomheden kan have betydelige aktiver (jord, bygninger, udstyr, patenter, mennesker, kontrakter), medmindre det har en fremtid på markedet, er du i for problemer.

Næste, Spørg dig selv, hvis der er nye områder for vækst, der kan udnyttes inden for kapitalstruktur (gæld samt egenkapital i selskabet under deres lederskab) i løbet af de næste 5 år. Tilføje disse salg og omkostninger tallene til din oprindelige fremskrivninger. Se, hvad din nye profit numre ser ud. Husk at ting normalt koste mere og virksomheder tjener mindre, i det mindste på kort sigt, end du måske tror – det hedder indkøringsperiode. Giv dig selv nogle værelse og et vist spillerum.

Nu skridt tilbage og tage et andet objektiv kig på firmaet, kun denne gang fokus på værdiansættelse af aktiverne. Dette starter din due diligence, og selv om du har været ansat i virksomheden, er det stadig vigtigt at følge hvert trin. Bed ejeren til at lade dig gennemse selvangivelser, finansielle opgørelser og andre selskabsdokumenter. Sørg for at tale med virksomhedens revisorer, advokater og andre rådgivere. Tal også med leverandører, kunder og andre medarbejdere. Tjekke kilder i industrien normer og statistiske oplysninger. Hvis noget ikke synes at give mening, eller ser anderledes under denne intense inspektion, bede om mere information. Købe nogen virksomhed, især en du er tæt på, er lidt som at købe et gammelt hus–du kender der er skeletter og knager, og mens nogle er søde og beboelig, nogle kunne være virkelige dræbere.

Miljøhensyn, for eksempel, vokser i betydning og skal ikke ignoreres. Din finansielle institution vil sandsynligvis kræve en miljømæssig vurdering af fast ejendom købt, og hvis der er et problem, det kunne påvirke handlen betydeligt. I ét tilfælde, jeg har oplevet en situation, hvor den miljømæssige oprydning udslettet sælgers overskud og nogle af omkostningerne, der faktisk blev overført til køberen.

Når du er tilfreds du har de korrekte oplysninger om en virksomhed, gøre flere værdiansættelse beregninger på sit værd. Nogle virksomheder synes at sælge til multipla arbejdsfortjeneste, nogle sælge for aktivets værdi plus goodwill, nogle sælge på en betydelig præmie over værdiansættelse numre, mens endnu andre sælge baseret på avancerede modeller. Der er ingen en højre værdi for enhver virksomhed. At vide hvor meget at er betale og under hvilke betingelser centrale for at sikre din fremtid. Og det er når du begynder ofte forsøger opgaven at forhandle køb.

I at købe nogen virksomhed, råde jeg altid klienter til formål at kontrollere betingelserne snarere end prisen. For nogle år siden, var jeg i stand til at forhandle en aftale, hvor sælgeren og interne købere var langt fra hinanden i deres respektive domme på lige, hvad virksomheden var værd. I strukturering af aftalen, vi var i stand til at oprette en aftale om salg, på en netto nuværende værdi grundlag (hvis du skulle købe det i kontanter i dag) tangerede hvad køberen ønskede at betale, men de samlede dollars af den sælgende pris plus renter blev mere end sælgeren oprindeligt som ked. I 5 år af overgangen mellem de gamle og de nye ejere, kompensation og fordele blev udlignet og en af de nye ejere overtog formandskabet i det tredje år. Gå forsigtigt i forhandlingerne og være fleksible i henseende førte til en meget succesfuld overgang.

Når du har den aftale, du vil, hvordan vil du betale for det? Der er mange måder at finansiere anskaffelsen–en lånefinansierede buyout er ikke anderledes. En kort liste omfatter: dit personlige værd og kredit, og at din kollega købere, familie, venner; banker; statslige og føderale lån og tilskud programmer; professionelle investorer og venture kapitalister. Brug disse kilder til at forøge del af købesummen, der leveres af den overtagne virksomhed og af sælgerne, selv. Sammensætte den rigtige finansielle pakke kan betyde forskellen mellem succes og fiasko, som tiden går. Tillad gennemsnit fra 2-6 måneder til at identificere og line up finansieringskilder.

Nu hvor du har gjort alt dette arbejde, ikke har du stadig købt en virksomhed. I virkeligheden, vil ikke det være din indtil lukningen. Så slidbane omhyggeligt, da mange tilbud falder fra hinanden på, eller forud for den afsluttende session.

Når aftalen er underskrevet og forseglet, er du nødt til at levere. Du er nu den stolte ejer af virksomheden. Din gamle chef er ud af kniben. Du har fået mulighed for og er blevet en iværksætter. Du har regninger og medarbejdere til at betale. Du har produkter og/eller tjenester til at levere. Og du har kontaktet indsatsen fra en no-nonsense business perspektiv, der bør bidrage til at øge sandsynligheden for din succes. “buck” nu stopper med dig. Det føles vidunderligt, og hvis det er i dit blod, følelsen vil blive hængende i mange år. Lykke og held og lykke – du er nu chef.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.